Afficher ce site en français | View this website in English

Giselle

Dit evenement is afgelopen.

De voorstellingen van Giselle in Capitole Gent en Stadsschouwburg Antwerpen worden verplaatst

Door de coronacrisis en de maatregelen die in het kader daarvan zijn genomen, ziet de organisator zich genoodzaakt om de voorstelling van ‘Giselle’ te verplaatsen.

Het evenement in Capitole Gent wordt verplaatst van 14 februari 2021 naar vrijdag 11 februari 2022 om 20 uur (!). De voorstelling in Stadsschouwburg Antwerpen wordt verplaatst van 12 februari 2021 naar dinsdag 1 februari 2022 om 20 uur.

Tickethouders worden hierover persoonlijk via mail gecontacteerd.

De gezondheid en veiligheid van artiesten, fans en medewerkers is onze grootste prioriteit. De richtlijnen van overheden volgen. Verantwoordelijkheid nemen. Het virus een halt toeroepen. Daar draait het om. Dank voor jullie begrip. Take care, stay safe.

Update 27.10.2020

——

Het Sint-Petersburg Festival Ballet & het Hungary Festival Orchestra presenteren “Giselle”, een sprookje over schoonheid, elegantie en gratie

Het beste klassieke ballet aller tijden
Een volwaardig kunstwerk onder begeleiding van het live-orkest

Giselle werd op 28 juni 1841 in de Opera van Parijs gecreëerd door de choreografen Jean Corrali, Jules Perrot en Marius Petipa en is één van de kroonjuwelen van het klassieke repertoire. Dit ballet, een symbool van de romantiek, is het verhaal van het jong boerenmeisje Giselle die waanzinnig verliefd is op Albrecht, een heer die al verloofd is met prinses Bathilde. Verraden, verliest ze haar verstand en danst ze tot ze dood neervalt.

De nauwkeurigheid van de choreografie en de authentieke interpretatie van de muzikanten nemen je mee in dit ontroerend en tragische verhaal dat dans, liefde en dood verenigt.
 Zoals Tchaikovsky zei: “Giselle is een poëtisch, muzikaal en choreografisch juweeltje.”

“De muziek van Adolphe Charles Adam is superieur aan de gewone balletmuziek. Ze is rijk aan orkestrale effecten. Ze bevat zelfs een zeer goed gedirigeerde fuga. Het tweede bedrijf lost dit muzikale probleem sierlijk en vol melodie gelukkig op.” – Theofiel Gautier.

Muziek: A. Adam
Choreografie: J. Coralli, J. Perrot, M. Petipa
Libretto: T. Gautier, J. Coralli, J. de Saint-Georges, Heinrich Heine
Decor- en kostuumontwerp: V. Okunev (Mariinski Theater, Sint-Petersburg)

——

Opgelet! Voor tickets die aan de kassa worden gekocht wordt een extra servicekost van 2 euro per ticket aangerekend.
Belangrijk bericht: uitgestelde ticketverzending! Je ontvangt je tickets ten vroegste 4 weken vóór het evenement.

Kalender

vr 15.01.2021

Deuren - 19:00
Aanvang - 20:00

Ethias Theater

In onze andere zalen

vr 12.02.2021

Deuren - 19:00
Aanvang - 20:00

Stadsschouwburg Antwerpen

zo 14.02.2021

Deuren - 16:00
Aanvang - 17:00

Capitole Gent

Bovenvermelde ticketverkoper is een officieel verkoopkanaal. Let op voor malafide ticketverkopers. Meer informatie op I Love My Ticket

Ticketprijzen van nieuw toegevoegde events.
In de recente ticketprijzen zijn de kosten voor online betaling, de servicekosten en de kosten voor bezorging van elektronische tickets inbegrepen.
Meer weten?