Afficher ce site en français | View this website in English

Veelgestelde vragen

Kan ik mijn tickets in het Ethias Theater Hasselt komen kopen?

Je kan geen tickets kopen aan de kassa van het Ethias Theater. Je kan wel aan de kassa terecht vanaf 1 uur voor aanvang van een voorstelling. Kaarten zijn dan nog aan de kassa verkrijgbaar tegen contante betaling als het evenement niet uitverkocht is. Opgelet! Voor tickets die aan de kassa worden gekocht wordt een extra servicekost van 2 euro per ticket aangerekend.

Kan ik via e-mail tickets bestellen?

Nee, je kan wel online tickets bestellen via deze site of via teleticketservice.com. Je kan ook telefonisch bestellen bij Tele Ticket Service op het nummer 070 345 345 (max. € 0,30/min.).

Ik bel vanuit Nederland, gebruik ik dan hetzelfde telefoonnummer?

Neen, vanuit Nederland kan je voor tickets bellen naar Tele Ticket Service op het nummer 0900 45 000 45 (géén 0032; 0,45 euro/min.).

Kan ik voor de aanvang van de voorstelling nog tickets aan de kassa kopen?

Als de voorstelling niet uitverkocht is, kan je voor aanvang nog tickets kopen aan de kassa. De kassa is geopend vanaf 1 uur voor de voorstelling. Er wordt echter wel voorrang gegeven aan mensen die al tickets reserveerden. Opgelet! Voor tickets die aan de kassa worden gekocht wordt een extra servicekost van 2 euro per ticket aangerekend.

Zijn tickets goedkoper aan de kassa, vlak voor aanvang van de voorstelling?

Integendeel, voor tickets die aan de kassa worden gekocht wordt een extra servicekost van 2 euro per ticket aangerekend.

Wanneer start de ticketverkoop van een voorstelling?

Zodra de ticketverkoop van een bepaalde voorstelling van start gaat, wordt dit kenbaar gemaakt via deze website, onze socialemediakanalen en andere media. Je kan ook intekenen op onze nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van de komende evenementen.

Wat moet ik doen met tickets voor een voorstelling die is uitgesteld of geannuleerd?

De ticketverkoper neemt contact met je op i.v.m. de te volgen procedure.

Ik ben mijn ticket kwijtgeraakt, wat moet ik doen?

Op vertoon van je betalingsbewijs of de identiteitskaart van de persoon die de tickets heeft gekocht, kan je een duplicaat verkrijgen aan de kassa van het Ethias Theater.

Ik kan via de website slechts 2 tickets per keer bestellen en ik heb er 4 nodig. Zitten wij dan nog naast elkaar?

Dit betekent waarschijnlijk dat er binnen de gekozen categorie geen vier plaatsen naast elkaar meer verkrijgbaar zijn. We raden je aan om een andere prijscategorie of een andere datum te kiezen, indien mogelijk. Zijn de aangeboden plaatsen NIET naast elkaar, dan krijg je duidelijk de mededeling: ‘deze plaatsen zijn niet aaneensluitend’. Dit gebeurt vooral bij uitverkochte voorstellingen waar slechts hier en daar nog één plaatsje vrij is.

Is het mogelijk om een gedetailleerd zaalplan te bekomen om te weten waar wij exact zouden zitten bij het bestellen van tickets?

Ga hier naar de pagina met het zaalplan. Dit is een globaal zaalplan zonder rij- en zonder stoelnummers. Het aantal beschikbare plaatsen kan wijzigen naargelang van de productie.

Ik heb mijn tickets voor de voorstelling, die binnen enkele dagen plaatsvindt, al betaald, maar ik heb nog niks ontvangen. Wat moet ik doen?

Tickets worden niet meer opgestuurd wanneer de datum van de voorstelling te dichtbij is om je betaling nog te registreren. In dat geval kan je alleen betalen met een kredietkaart en zullen de tickets aan de kassa klaarliggen. Tenzij je gekozen heeft voor een print@home, dan kan je de tickets zelf afdrukken. Je kan de tickets vlak voor aanvang afhalen aan de kassa van het Ethias Theater op vertoon van je betalingsbewijs. De kassa is geopend 1 uur voor aanvang van de voorstelling.

Hoe kan ik mijn tickets thuis afprinten?

1) Je koos bij het bestellen van de tickets voor de optie ‘eTicket’ . Deze optie geeft de klant de mogelijkheid om bestelde en betaalde tickets onmiddellijk te printen en je betaalt bovendien geen verzendkosten. Hierdoor kunnen de tickets niet per post worden geleverd. Meer informatie kan je terugvinden op teleticketservice.zendesk.com/hc/nl.

2) Vrijwel onmiddellijk na de verwerking van je betaling ontvang je een e-mail met daarin een link om je e-tickets in een pdf-bestandsformaat te downloaden. Het aanklikken van de link en het openen van het pdf-document staat gelijk met het afleveren van de tickets. Je kan je e-tickets best op de harde schijf van je computer opslaan en daarna afdrukken.

Mocht je bij het opvragen van e-tickets een foutmelding krijgen, dan volstaat het om de website af te sluiten en het enkele uren later opnieuw te proberen. Als het toch niet lukt de e-tickets binnen de 24 uur na betaling te openen, neem dan contact op met Tele Ticket Service.

Als je een reservering maakte met gegevens van een (ondertussen) afgesloten e-mailaccount of je je registreerde en daarbij een fout e-mailadres invoerde, dan is het evident dat de e-tickets niet afgeleverd kunnen worden.

Als je de reservering maakte met het login/paswoord gelinkt aan een verouderd e-mailadres kan je proberen het e-mailadres aan te passen via de knop ‘mijn account’ op de website van Tele Ticket Service. Als dat niet lukt, dan kan men je ook niet helpen via het callcenter of de klantendienst. Betaalde reserveringen blijven uiteraard behouden en je kan je tickets aan de kassa ophalen op vertoon van de identiteitskaart van de persoon die de reservering maakte. Zorg ook dat je het reserveringsnummer bij de hand hebt.

Kan ik mijn tickets met een bankkaart betalen?

Als je tickets online reserveert via Tele Ticket Service kan je betalen via Bancontact of Maestro, Visa, Mastercard.
Bij de avondkassa aan de ingang van het Ethias Theater kan je alleen contant betalen.

Hoe kom ik naar het Ethias Theater met het openbaar vervoer?

Je vindt hierover uitgebreide informatie in de rubriek Mobiliteit.

Is er in de nabijheid van de zaal parkeergelegenheid?

We hebben een ruime parking op onze site. Voor een bezoek aan het Ethias Theater word je normaliter naar parking B doorverwezen.

Wanneer gaan de deuren open van het Ethias Theater?

Je raadpleegt best de detailpagina van het evenement voor de juiste informatie hierover. Doorgaans openen wij de deuren van het Ethias Theater 1 uur voor aanvang van de voorstelling. Vanaf ca. 1⁄2 uur voor aanvang heb je ook toegang tot de zaal zelf. Ondertussen kan je voor een hapje of een drankje terecht in onze foyer.

Als ik te laat aankom en de voorstelling is al begonnen, mag ik dan de zaal nog in?

Dit is afhankelijk van de eisen en wensen van de productie die op dat ogenblik speelt, omdat dit zeer storend kan zijn voor de artiesten op het podium. We kunnen je niet garanderen dat je het eerste deel nog kan bijwonen op je gereserveerde plaatsen. Na de pauze heb je terug toegang tot de zaal.

Mag ik foto’s nemen tijdens de voorstelling?

Fototoestellen en andere audio- en/of visuele opnametoestellen zijn verboden.

Kan ik de zaal verlaten tijdens het evenement?

Uiteraard is het toegestaan om naar buiten te gaan, maar om veiligheidsredenen kan je er achteraf niet meer in. Het is ook niet aangenaam voor de andere bezoekers om gestoord te worden.

Verlaat je het gebouw tijdens de pauze, bijvoorbeeld om een sigaret op te steken, dan moet je wel je toegangskaart tonen om weer binnen te mogen.

Mijn kind vergezelt mij, moet hij/zij betalen, geniet hij/zij van korting ?

Iedereen die de zaal wil betreden moet in het bezit zijn van een geldig ticket, ongeacht de leeftijd. Voor sommige voorstellingen zijn er speciale kinderkortingen.

Tot wie kan ik mij wenden als ik iets verloren ben tijdens een voorstelling?

Je kan je de avond zelf wenden tot een van onze medewerkers. Achteraf kan je contact opnemen met de administratie op het nummer 03 400 60 60, uit Nederland +32 3 400 60 60 of via e-mail.

Kan ik na de voorstelling nog met het openbaar vervoer naar huis?

‘s Avonds rijden er geen bussen of treinen meer, wij raden je aan de uurregeling te raadplegen van de vervoersmaatschappijen De Lijn en NMBS. Het einduur van de voorstelling vind je bij de Timing van de voorstelling op deze website, zodra die bekend is.

Hoe lang blijft mijn parkeerticket geldig?

Een ticket betalen kan zowel voor als na of zelfs tijdens het evenement. Je betaalt 5 euro en je ticket blijft gedurende heel je bezoek geldig.

Is de zaal toegankelijk voor personen met een beperking en/of rolstoelgebruikers?

Ja, de zaal is toegankelijk voor personen met een beperking en/of rolstoelgebruikers. Er zijn plaatsen voorbehouden of er wordt een rolstoelpodium voorzien voor rolstoelgebruikers en hun gezelschap op het parterregedeelte van de zaal. Rolstoelgebruikers kunnen hun plaatsen reserveren op het nummer 03/400.00.34 (vanuit Nederland +32.3.400.00.34) of via een mail naar service@teleticketservice.com.

Wil je hulp of heb je vragen in het Ethias Theater, spreek dan gerust onze medewerkers aan.

Mag ik roken in het Ethias Theater?

Het Ethias Theater is rookvrij. Er geldt een absoluut rookverbod. Wie wil roken, kan dit buiten doen aan de hoofdingang. Houd hiervoor je ticket bij, zodat onze medewerkers dit kunnen uit- en weer inscannen.

Is er een vestiaire voorzien?

Ja. De vestiaire is betalend.

Mogen wij eigen eten en drinken meebrengen naar het Ethias Theater?

Eigen eten en drinken zijn niet toegelaten. Aan de bars van het Ethias Theater kan je drank en snacks verkrijgen.

Kunnen wij drank en snacks meenemen in de zaal?

Je kan aan de bars van het Ethias Theater drank en snacks verkrijgen. Deze drankjes en snacks zijn toegelaten in de zaal, maar we vragen wel om het proper en gezellig te houden. Er bevinden zich dan ook voldoende vuilnisbakken in en rond de zaal.

Kunnen wij voor de voorstelling iets eten?

Je kan in onze foyer terecht voor een aantal kleine snacks zoals panini’s, croque monsieur, wafels en hotdog. Wil je uitgebreid dineren, dan kan je terecht bij restaurant Crudo, dat zich tegenover de ingang van het Ethias Theater bevindt. Reserveren is aanbevolen en kan online via www.resto-crudo.be.

Is er een geldautomaat aanwezig?

Niet in het Ethias Theater, maar er bevindt zich wel een geldautomaat op onze site tussen de ingang van de Ethias Arena en Plopsa Indoor.

Is er een medische dienst ?

Nee, maar de eerste zorgen kunnen altijd worden verleend.

Heb je vragen of opmerkingen over het Ethias Theater in het algemeen?

Dan kan je mailen naar info@ethias-theater.be.